Suomen Franchising-Yhdistys tiedottaa

Selaa kaikkia »

Vuoden Franchisingyrittäjä ja Franchisingketju valittu

08.04.2011

LEHDISTÖ-TIEDOTE                                                                        8.4.2011

 

Kouvolan VMP:n Kirsi Lantta sai vuoden Franchisingyrittäjä -palkinnon

Arnolds on vuoden franchisingketju

Suomen Franchising-Yhdistys on palkinnut Vuoden 2011 Franny Awards -gaalassa alan parhaat toimijat Suomessa. Vuoden Franchisingketjuksi nousi Arnolds Bakery & Coffee Shop. Franschising-yrittäjänä puolestaan palkittiin henkilöstövuokraaja VMP Groupin Kouvolan toimipisteen vetäjä Kirsi Lantta.

Ketjuyrittäjyyden kattojärjestönä toimiva Suomen Franchising-Yhdistys on perinteiseen tapaan palkinnut vuoden parhaat toimijat. Suvilahden Kattilahallissa Helsingissä järjestetyssä Franny-Gaalassa palkinnon saivat valtakunnallisesti toimiva kahvilaketju Arnolds sekä VMP-yrittäjä Kirsi Lantta Kouvolasta.

Arnolds Bakery & Coffee Shop on vuonna 1991 perustettu, täysin kotimainen ja yrittäjävetoinen kahvilaketju, jolla on yhteensä 33 toimipistettä ympäri Suomea.Ketju tunnetaan amerikkalaistyyppisistä tuotteistaan ja se ylsi viime vuonna runsaan 11,5 miljoonan euron liikevaihtoon.

Arnoldsin franchise-antajan Hermen Oy:n toimitusjohtaja Jussi Laurilan mielestä palkinto kannustaa ketjun jokaista yrittäjää eteenpäin.

-Toimipisteistämme löytyy monia hienoja menestystarinoita. Olemme oppineet asioita 20 vuoden ajan, joten toiminnan pohja on vakaa ja ammattitaitoinen. Menestyksemme perusta on, että työ tehdään vilpittömästi sydämellä, Laurila vakuuttaa.

 

VMP-yrittäjä kasvaa Kouvolassa

 

Vuoden Franchising-yrittäjänä palkittu Kirsi Lantta (paikallisyritys Plaudite Oy) on toiminut VMP Groupin Kouvolan palvelualueen franchiseyrittäjänä tammikuusta 2007 lähtien. Lantan vetämänä palvelualueen liikevaihto on lähes nelinkertaistunut ja kasvu on jatkunut ennätystahtia myös kuluvana vuonna.

Samalla Kouvolasta on tullut yksi VMP Groupin suurimmista palvelualueista koko Suomessa. Lisäksi yrityksen kannattavuus on ollut alusta lähtien erittäin korkealla tasolla.  Kirsi Lantta on palkittu ansioistaan myös VMP Groupin sisällä.

Suomen Franchising Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäen mielestä Franny Awards-palkitut ovat hyviä esimerkkejä franchiseyrittäjyyden vetovoimasta ja kasvumahdollisuuksista.

-Molemmat palkitut ovat vakiinnuttaneet asemansa markkinoilla. Lisäksi toiminta on hyödyttänyt paitsi franchisingantajaa myös yrittäjiä, kiittelee Vastamäki.

 

 

 

 Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Juha Vastamäki,  SFY, puh. 050-337 57 68

Toimitusjohtaja Jussi Laurila, Hermen Oy/Arnolds Bakery & Coffee Shop, puh. 0400-698833 www.arnolds.fi

Toimitusjohtaja Kirsi Lantta, Plaudite Oy/VMP Group,  puh.05-535 4344, 050-414 6369, www.vmp.fi


Lyhyesti palkinnoista:

SFY:n hallituksen asettama työryhmä valitsee Vuoden Franchisingketjun yhdistyksen varsinaisten jäsenten joukosta. Valinnassa otetaan huomioon seuraavat kriteerit:

  • Toimintaa on harjoitettu jo useampi vuosi ja ketju on vakiinnuttanut asemansa markkinoilla
  • Toiminta on näyttävää ja saanut myönteistä julkisuutta
  • Toiminta on tuloksellista sekä franchisingantajan että franchisingyrittäjien kannalta
  • Toimintaa on harjoitettu SFY:n eettisten sääntöjen puitteissa
  • Konseptin kotimaisuus on lisäarvo
  • Aktiivinen toiminta SFY:ssä

Aikaisemmat Vuoden Franchising-ketjut:Kotipizza 1992, Karkkipussi 1993, McDonald´s 1994, Hertz 1995, Café Picnic 1996, PSW Kiinteistömaailma 1997, R-Kioski 1998, Arnold´s Donuts 1999, Eilakaisla 2000, Telering 2001, Sinooperi 2002, Ikivireä 2003, Kiinteistömaailma 2004, Suomen Varamiespalvelu Oy 2005, Kiinteistömaailma 2006, Laatutakuu 2007, Subway 2008, Kotipizza 2009, R-kioski 2010.

Yrittäjäpalkinnossa avainkriteerejä ovat myynnin kehittyminen, kannattavuus, aktiivinen ja yrittäjämäinen ote ketjun toiminnan kehittämiseen sekä erinomainen asiakastyytyväisyys.

Suomen Franchising-Yhdistys.Suomessa franchisingketjujen yhteenlaskettu vuosiliikevaihto on lähes viisi miljardia euroa. Maassamme toimii reilut 200 ketjua, joilla on lähes 7000 toimipistettä. Franchising työllistää Suomessa yli 40 000 henkilöä. Vuonna 1988 perustetulla Suomen Franchising-Yhdistyksellä on jäseninään n. 100 ketjua, joiden piirissä on 3000 yrittäjää.

 

SFY:n kotisivut: www.franchising.fi

Franny Awards 2011 –tapahtumasivut: www.frannyawards.fi (myös kuvat tapahtumasta)

Tilaisuuden viralliset lehdistökuvat on ladattavissa seuraavasti:

1.       Mene linkkiin: http://akifoto.1g.fi/kuvat/Franny%20Awards%202011/
2.       Pikkukuvakkeiden alla oikeassa reunassa on linkki "imuroi kansio ZIP -tiedostona"

HUOM! Kuvatekstit ja henkilöiden nimet siirtämällä kursorin pikkukuvan päälle ja myös avattujen kuvien alla